Over ons

team

Een stukje geschiedenis ...

Als 14 jarige knaap begon Paul Coenen in 1958 zijn carrière als stoffeerder bij Velda in Hasselt. Vier jaar later in 1962 werd Paul zelfstandige en werkte hij in een schuurtje in de Blookstraat in Kuringen. Het ophalen en leveren van zetels, stoelen… gebeurde met de fiets en laadbak.

In 1967 huwt Paul met Lamberte Vanlaer. Na de verhuis in 1970 naar de Recherstraat in Kuringen werd de stoffeerderij omgedoopt tot “Coenen-Vanlaer Zetelopmakerij” Begin jaren 70 begon Coenen-Vanlaer ook deel te nemen aan de beurzen verspreid over heel het land. Midden 1992 is David Coenen in de leer gegaan bij zijn vader die hem de schoonheid van de ambacht toonde. In 2000 zijn ook Christophe Coenen en Claudia Coenen het team komen versterken.

In 2004 hebben de kinderen de zetelopmakerij overgenomen. Zij zetten de zaak verder onder de naam ‘Covan Group BVBA’. Waarna Paul en Lamberte genieten van hun welverdiende pensioen.

Het atelier, sinds 1970 de vaste werkplaats waar uw zetel of fauteuil wordt bewerkt!

We beschikken over een uitgebreid machinepark gaande van professionele stikmachines, ingerichte schrijnwerkerij, spuitcabine, persen enz...

De vakmensen die bij ons zijn tewerkgesteld hebben een palmares van jaren dienst en werken met hart en ziel aan om uw meubel terug een waardevol en kwalitatieve presence te geven.

Het vullen van een zetel of fauteuil gebeurt nog op ambachtelijke wijze. Het is bewezen dat dit ook de meest duurzame bewerking is voor opnieuw 15 tot 20 jaar zitcomfort.

In ons atelier gebruiken wij uitsluitend materialen van de hoogste kwaliteit: van grondstoffen, vullingen tot stof en leder (volnerf gekleurd).

U bent hoegenaamd vrij ons tijdens de werkzaamheden een bezoekje te brengen. Zo kan u niet alleen genieten van het latere zitcomfort, maar ook ervaren hoe dit wordt gerealiseerd

Ons atelier in volle bedrijf ...

modern 6
modern 6