100% Ambachtelijk

Een stukje geschiedenis 

Paul Coenen

Als 14 jarige knaap begon Paul Coenen in 1958 zijn carrière als stoffeerder bij Velda in Hasselt. Vier jaar later in 1962 werd Paul zelfstandige en werkte hij in een schuurtje in de Blookstraat in Kuringen. Het ophalen en leveren van zetels, stoelen… gebeurde met de fiets en laadbak.In 1967 huwt Paul met Lamberte Vanlaer. Na de verhuis in 1970 naar de Recherstraat in Kuringen werd de stoffeerderij omgedoopt tot “Coenen-Vanlaer Zetelopmakerij” Begin jaren 70 begon Coenen-Vanlaer ook deel te nemen aan de beurzen verspreid over heel het land. 

David Coenen 

Midden 1992 is David Coenen in de leer gegaan bij zijn vader die hem de schoonheid van de ambacht toonde. In 2000 zijn ook Christophe Coenen en Claudia Coenen het team komen versterken.In 2004 hebben de kinderen de zetelopmakerij overgenomen. Zij zetten de zaak verder onder de naam ‘Covan Group BVBA’. Waarna Paul en Lamberte genieten van hun welverdiende pensioen. 

 

David mag zich intussen 'Meester in ambachtelijke herstofferingen' noemen. Het bedrijf is ook officieel ambachtelijk erkend.

Het atelier

In ons atelier gebeuren dagdagelijks vele ambachtelijke activiteiten. Al onze mensen zijn vakmensen die hun vak tot in de perfectie beheersen. Deze passie is dan ook hun tweede natuur geworden. Elk meubel krijgt een eindcontrole zodat u verzekerd bent van de best mogelijke kwaliteit. Zier hieronder ook enkele voor-en-na voorbeelden.We beschikken over een uitgebreid machinepark gaande van professionele stikmachines, ingerichte schrijnwerkerij, spuitcabine, persen enz...

 

De vakmensen die bij ons zijn tewerkgesteld hebben een palmares van jaren dienst en werken met hart en ziel aan om uw meubel terug een waardevol en kwalitatieve presence te geven.Het vullen van een zetel of fauteuil gebeurt nog op ambachtelijke wijze. Het is bewezen dat dit ook de meest duurzame bewerking is voor opnieuw 15 tot 20 jaar zitcomfort.

ontmantelen

strippen van de oude stoffering

opschuren

opschuren van het karkas

opvullen

opvullen van zitting en rug

herstellen

verstevingen / herstellen

basisstoffering vastzetten

vernissen

leder

voorraadkeuze leder 

versnijden en controle

vastzetten stoffering

opspannen 

bodemstoffering 

bodemstoffering

bodemstoffering 

bodemstoffering

patinneren 

verfraaien 

inspectie karkas

eindcontrole + gar.label

Voor en Na

Na de ambachtelijkheden mag het resultaat er zijn! Met enkele voorbeelden laten we graag zien dat uw oud meubel nog even de aandacht verdient en kans maakt op een nieuw leven!

na 1
voor2
voor 3